“Dit is heel bijzonder,” aldus CliniClowns-ambassadeur Wil Vermeulen. Het komt namelijk niet vaak voor dat zijn stichting uit handen van nabestaanden een donatie mag ontvangen. “We ontvangen wel vaker donaties, maar dit heeft natuurlijk een grote impact op deze mensen.” Het geld werd opgehaald door middel van donaties op de crematie en de verkoop van spulletjes die Anika had nagelaten.
De cheque ter waarde van 1500 euro heeft daarom volgens Vermeulen grote betekenis. “Deze mensen zijn kenners. Als zij zo’n signaal afgeven zegt dat natuurlijk écht iets. Hun Anika is groot geworden met de CliniClowns.'” Het laat volgens hem ook zien hoe belangrijk hun werk is. “Hieruit blijkt hoe groot de impact van zoiets is op zo’n meisje en op de rest van het gezin. De familie weet dat zo’n clown niet zo maar eventjes langskomt.”
Anika kreeg niet alleen CliniClowns aan haar bed, maar maakte ook gebruik van de website Villa Neuzenroode. Een plek op internet die zorgt voor afleiding en interactie, waar afspraken kunnen worden gemaakt voor webcamsessies met clowns en medepatiënten. Ook ging ze vaak naar films of het CliniClown Gala.Anika’s nicht Kim van Zoghel ging jarenlang mee. “Ik vond het geweldig wat de CliniClowns deden.” Zowel Anika als Kim wilde dan ook later CliniClown worden. En voor Kim komt die wens nu dichtbij. “Dit jaar mag ik meedoen aan een workshop op dat gebied. Ik werk nu nog met kinderen die problemen of achterstanden hebben, maar ooit wil ik graag zelf als CliniClown aan de slag.”
Oorspronkelijke publicatie: Brabants Dagblad, 11 februari 2008
Comments